Nieuwbouw Seminarieweg - Bavel

Het project wonen in de b van bavel laat zien dat er in de dorpskernen rondom Breda prima mogelijkheden liggen om een brug te slaan tussen stad en land. Het landelijke karakter van Bavel en de nabijheid van stedelijke voorzieningen maken de locatie uniek.

In opdracht van Janssen de Jong Projectontwikkeling en WonenBreburg, en in samenwerking met de gemeente Breda is een plan ontwikkeld voor 38 woningen op de voormalige fabriekslocatie aan de Seminarieweg. De nieuwbouw is een impuls voor het wonen in Bavel en vormt de aansluiting op- en de afronding van de onlangs gerealiseerde nieuwbouw aan de Tolakker.

In totaal worden er 38 woningen gerealiseerd, namelijk: 17 hofwoningen, 7 hoge hofhuizen, 6 hofhuizen, 6 hofstudio's en 2 hofvilla´s. Het gaat daarbij om koopwoningen in verschillende woningtypes voor verschillende doelgroepen. Van jonge gezinnen tot ouderen, maar ook starters op de woningmarkt.

De woningen zijn gelegen rondom een groen binnenhof. Qua materiaal is gekozen voor een rustig, gebalanceerd materiaalpalet. Materialen die verwijzen naar 'het rustieke' van het dorp, in een eigentijdse vormgeving. Dieproodbruine steen in combinatie met houtaccenten en grijstinten. De twee vrijstaande woningen aan de Dorstseweg worden uitgevoerd in wit keimwerk. De architectuur van de lessenaarsdaken is een knipoog naar het industriële verleden van de plek.

Door het gemêleerde programma van de woningen en de bijzondere opzet rondom het hof ontstaat er op deze bijzondere locatie een zeer aantrekkelijk woonklimaat.23_1370863382_afbeelding-1796.jpg