Work in progress, IbbA fase 6, 30 woningen te Almere-Poort

Work in progress, IbbA fase 6, 30 woningen te Almere-Poort Eind week 50 bereiken de woningen in het Europakwartier het hoogste punt, de woningen in het Homeruskwartier zijn op begane grond niveau. De opbouw van de prefab betonnen casco's staat in HKW gepland direct na het kerstreces.
Tot zover verloopt de realisatie gestaag. Prachtig om te zien hoe in korte tijd de betonnen casco's worden opgebouwd. Voorzien van alle leidingwerk ingestort in de wanden en alle sparingen ten behoeve van ramen, deuren, kozijnen en overige geveldoorvoeren. De vloeren zijn uitgevoerd in zogenaamde leidingplaten. Hierin worden de leidingen verwerkt ten behoeve van badkamer, toilet. Daarna volgt in de afwerklaag het leidingwerk ten behoeve van de vloerverwarming.

Tijdens de realisatie van IbbA fase 6 zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de volgende 15 woningen in fase 7. In fase 8 en 9 gaan we aan de slag met scherpere eisen in het kader van de energieprestatie. We onderzoeken momenteel de mogelijkheden van het 'activeren' van de wanden in ons prefab beton systeem. Meer info hieromtrent volgt.