Stan Aarts architecten| adviseurs actief bij ontwikkeling poppodium Deventer

Stan Aarts architecten| adviseurs actief bij ontwikkeling poppodium Deventer Het Burgerweeshuis in Deventer is het regionale poppodium, maar voldoet al enkele jaren niet meer aan de hedendaagse eisen. Zo zijn onder andere ruimtegebruik en het ontbreken van een goede concertzaal die past bij de ambities, problemen die opgepakt moeten worden. Tegelijkertijd zijn er afgelopen jaren al meerdere verbouwplannen de revue gepasseerd. Met het We Want More project wil het Architectuurcentrum Rondeel Deventer de benodigde ontwikkeling van het poppodium een impuls geven.

Architect meets student

Om de herontwikkeling te realiseren is een project opgezet waarbij wordt ingespeeld op een wisselwerking tussen de expertise vanuit ervaren architectenbureaus en het praktijk leertraject van studenten van de kunstacademie Artez. Deze studenten zullen ruimtelijke concepten ontwikkelen die potentieel bruikbaar zijn voor de ontwikkelingen van het poppodium Deventer.

Stan Aarts architecten | adviseurs is hierbij samen met de architectenbureaus DP6 en Van Dongen – Koschuch architects/ Architecten CIE betrokken en zorgt voor begeleiding van studenten op weg naar een succesvol ruimtelijk concept. 

10 januari zijn de eerste presentaties gegeven door de Artez studenten, die de essentie van het poppodium in ontwikkeling weergeven. Als kick-off heeft Stan Aarts een korte inleidende presentatie gegeven. Zie slides.

Bekijk het poppodium Deventer van de toekomst

De tentoonstelling van de eindresultaten zijn van 10 april t/m 10 juli te zien in de We Want More expositie in het Architectuurcentrum Rondeel Deventer. Ook wordt op donderdag 10 april om 20.00 een debatavond georganiseerd op deze locatie. Een mooie kans om de verschillende concepten voor het toekomstige poppodium Deventer met eigen ogen te bekijken.

Uiteindelijk moeten de resultaten van deze masterclass de voortgang omtrent een goede huisvesting van Het Burgerweeshuis een impuls geven.

Kijk voor meer informatie over het We Want More project ook op http://www.rondeeldeventer.nl/